Επιστημονικά εργαλεία & εφαρμογές του λογισμικού athlisis

Μια δομημένη και εξατομικευμένη διαιτολογική συνεδρία περιλαμβάνει τη λήψη ιστορικού (ιατρικού και διαιτητικού), την αξιολόγηση εργαστηριακών εξετάσεων και τη λήψη διαφόρων μετρήσεων, ανθρωπομετρικών δεικτών και τέλος τη σύνταξη εξατομικευμένου διαιτολογίου.

Όλα τα παραπάνω είναι δυνατόν να γίνουν στη μια και μοναδική πλατφόρμα του Athlisis.

athlisis_katigories_logismikou.jpg

Στην καρτέλα του πελάτη θα βρείτε τις Μετρήσεις. Το πρώτο που είναι ευδιάκριτο είναι οι Γενικές σημειώσεις. Στο πλαίσιο αυτό μπορείτε να σημειώσετε ό,τι θεωρείτε αναγκαίο, όπως για παράδειγμα πότε πραγματοποιήθηκαν ο εκάστοτε εργαστηριακός έλεγχος για να έχετε μια γρήγορη εικόνα με μια και μόνο ματιά. Στα αριστερά δίνονται οι βασικές κατηγορίες των μετρήσεων που μπορούν να εισαχθούν στο Athlisis.

Αποτελείται από 7 κατηγορίες (Σωματομετρικές, Δερματοπτυχές, Μεζούρες, Βιταμίνες, Γενικές Αίματος, Βιοχημικές και Ορμονολογικές) με πάνω από 100 μετρήσεις στο σύνολο.

Υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης των όλων των παραπάνω μεταβλητών, αλλά και μεμονωμένων δημιουργώντας γραφήματα για παρακολούθηση του συνεχούς των μετρήσεων, έτσι ώστε να είναι ευανάγνωστα κυρίως για τον πελάτη.

athlisis_charaktirismos_paidion.jpg

Στην αρχική σελίδα του Athlisis, θα βρείτε στο επάνω μέρος της γραμμής εργαλείων το «γρανάζι». Κλικάροντας, ανοίγει ένα καινούργιο παράθυρο με διάφορες εφαρμογές.

Στην πραγματικότητα αποτελούν #evidence #based αλγόριθμους δεικτών υγείας. Μπορείτε να υπολογίσετε:

energopoiisi_parakolouthisis_mikrothreptikon.jpg

  1. Τον Δείκτη Μάζας Σώματος για ενήλικες,

  2. Τον Δείκτη Μάζας Σώματος σε παιδιά και τον χαρακτηρισμό τους στο φάσμα του ελλειποβαρούς - παχύσαρκου,

  3. Τον καθορισμό του σταδίου που βρίσκεται ένας νεφροπαθής,

  4. Την πιθανότητα ύπαρξης ινσουλινοαντίστασης μέσω ενός απλού αλγορίθμου, μέσω των τιμών των τριγλυκεριδίων και της γλυκόζης

  5. Την Ημερήσια Πρόσληψη φυτικών ινών.

Ο ΔΜΣ για τους ενήλικες είναι ένας τυπικός δείκτης χαρακτηρισμού του φάσματος της παχυσαρκίας. Για τα παιδιά, συνήθως χρησιμοποιούνται οι καμπύλες ανάπτυξης, όπου υπάρχουν διαθέσιμες και για τον ΔΜΣ και διαχωρίζεται η εξέλιξη - κανονικότητά του ανάλογα το τεταρτημόριο που βρίσκεται το παιδί σε σχέση με την ηλικία.

Ο Cole και οι συνεργάτες του, σε μια πολυκεντρική, παγκόσμιας εμβέλειας μελέτη και συνολικού δείγματος 192727, ηλικίας από τη γέννηση έως 25 ετών, χρησιμοποιώντας τον γνωστό τύπο υπολογισμού του ΔΜΣ, κατέληξε σε cut-off τιμές αξιόπιστες για τον χαρακτηρισμό παιδιών και εφήβων σύμφωνα με τις τιμές του ΔΜΣ.

Ο καθορισμός eGFR αποτελεί βασικό κριτήριο για τον χαρακτηρισμό του σταδίου της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου με το τελευταίο στάδιο να αποτελεί τη νεφρική ανεπάρκεια.

Πολλές εξισώσεις έχουν προταθεί για τον υπολογισμό. Η πιο τυπικά χρησιμοποιούμενη είναι του Cockcroft-Gault. Η ΕΝΕ (ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία) προτείνει την εξίσωση αυτή ως τρόπο υπολογισμού του eGFR.

Ο λόγος Τριγλυκερίδια:Γλυκόζη, αποτελεί τον πλέον πιο αξιόπιστο μη επεμβατικό τρόπο αξιολόγησης του κινδύνου για ανάπτυξη Σακχαρώδη Διαβήτη και καρδιαγγειακών συμβαμάτων.

Στη βιβλιογραφία αναφέρεται ως TyG index και μελέτες έχουν δείξει ότι αποτελεί πιο ισχυρό προγνωστικό εργαλείο από το HOMA-IR για την επίπτωση του Μεταβολικού Συνδρόμου, παρουσιάζει θετική συσχετίζεται με την ανάπτυξη ινσουλινοαντίστασης και επίσης με καρδιαγγειακές νόσους καθώς και με κάθε αιτία θνησιμότητας μεταξύ ασθενών με υπέρταση.

Η ευεργετική δράση των φυτικών ινών είναι ευρέως γνωστή και αποδεδειγμένη στην βιβλιογραφία. Η ADA (American Dietetic Association) έχει προτείνει την ιδανική ποσότητα κατανάλωσης φυτικών ινών για τον έλεγχο του σωματικού βάρους και τη μείωση εμφάνισης καρκίνου.

Η καινοτομία και εξέλιξη του λογισμικού μας δεν σταματά εδώ.

Η ομάδα μας συνεχώς αναζητά καινούργια, καινοτόμα εργαλεία, χρήσιμα για την καθημερινή διαιτολογική πράξη. Μην ξεχνάτε ότι όλα τα παραπάνω, εκτός από τη χρήση τους για ερμηνεία και παρέμβαση, αποτελούν εκτός των άλλων δείκτες για την αξιολόγηση τους ως παράγοντες κινδύνου για ανάπτυξη μεταβολικών-παθολογικών καταστάσεων σχετιζόμενων με την υγεία.

Ως εκ τούτου, η παρουσίασή τους στον πελάτη ίσως αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα για την αλλαγή εκτός του βάρους, και του τρόπου ζωής μέσω της ευαισθητοποίησής τους και την αύξηση της ενσυναίσθησής τους απέναντι στον εαυτό τους και την υγεία τους.

Εργαζόμαστε συνεχώς και αναζητούμε νέα εργαλεία, ώστε να έχετε στα χέρια σας τον πιο σύγχρονο τρόπο αξιολόγησης και παρέμβασης.

Το λογισμικό Athlisis αποτελεί τον απόλυτο αρωγό για τη σύνταξη ενός πολύπλοκου διαιτολογίου και σας δίνει τη δυνατότητα να εστιάσετε στις προτιμήσεις του ασθενή, ακολουθώντας ταυτόχρονα τις εκάστοτε οδηγίες κλινικής διατροφής.

Δεν ενημερωθεί ακόμα για τις μοναδικές ιδιότητες του λογισμικού;

Κλείστε μια προσωπική παρουσίαση εδώ

Είστε έτοιμοι να αναβαθμίσετε την καθημερινότητά σας;

Εγγραφείτε στο λογισμικό σας και αποκτήστε άμεσα πρόσβαση. Εναλλακτικά, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας παρουσιαστούν όλες οι δυνατότητες του λογισμικού σε μία προσωπική παρουσίαση.

Η διαιτολογία έχει εκσυγχρονιστεί και οι πελάτες μας αναζητούν σύγχρονες λύσεις. Εσύ, θα παραμείνεις σε πρακτικές του παρελθόντος;